Menu Navigation

رژیم تغذیه معمول فنچ های زبرا

غذای اصلی فنچ ها ارزن ریز می باشد که همیشه باید در اختیار شان قرار بگیرد هر جفت فنچ روزانه 3 گرم ارزن مصرف می کنند که این در دوره جوجه دهی به 6 گرم هم خواهد رسید.

مصرف  ارزن یک جفت مولد

بدون جوجه

همراه با جوجه

ماهیانه

3 گرم روزانه

6 گرم روزانه

90 گرم بدون جوجه

 

نکته :ارزن ها نباید به رنگ سبز یا خیس در سالنها مصرف شوند چون باعث مرگ مولدها و جوجه ها خواهد شد.

مواد مغذی ارزن

15 درصد پروتئین، مقادیر بالای فیبر، ویتامین‌های B کمپلکس .  آهن، منیزیم، فسفر، منگنز، پتاسیم، کلسیم و روی، آمینواسیدهای متیونین، لسیتین و ویتامین A می باشد.

مواد پروتئینی برای فنچ :

یکی از مواردپر کاربرد در سالنهای بزرگ برای تامین پروتین های لازم بدن فنچ ها  ضمن مصرف داروهای تامین کننده پروتئین ،در دوره تولید استفاده از لاروها و کرمها ی آماده بسته بندی شده می باشد که در رژیم غذایی فنچ قرار می گیردمشابه عکسهای ذیل:

غذای پروتئینی فنچغذای پروتینی فنچ میل ورم

 

مصرف تخم مرغ آب پز شده: برای کسانی که امکان تامین بخش پروتئنی فنچ ها را از کرم ها و لارو ندارید می توانید از سفیده تخم مرغ که کاملا پروتئنی است تامین نمایید.

برای تامین پروتئین های لازم فنچ ها که در محیط های آزاد تهیه می کنند با در اختیار گذاشتن تخم مرغ می توانید این نیاز را در فنچ ها تامین نمایید و باید دقت کنید قبل از اقدام باید تخم مرغ را کاملا بشویید و بعد در ظرف آب بعد از جوش آمدن آب بیش از 20 دقیقه بجوشانید و بعد از آن بگذارید سرد شود و بعد با رعایت بهداشت تخم مرغ ها را رنده و بهمراه پوست در اختیار فنچ خها قرار دهید لازم بذکر است استفاده مکرر از زرده تخم مرغ فنچ های شما را دچار مشکل بیماری کبدی ،کلیوی و گوارشی خواهد نمود پس در این زمینه مواظب باشید اما در سالنها بزرگ برای جلوگیری یا کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان از مکمل های کرم یا لاروهای آماده  و بسته بندی شده برای تامین پروتین لازم فنچ استفاده نمایند تا در زمان پرورش خود بتوانند صرفه جویی نمایند.

شما می توانید همراه با تخم مرغ ،هویچ رنده شده یا آرد سخاری،ذرت وسویا (بخار پز)هم به فنچ ها بدهید .

پوسته تخم مرغ حاوی مواد معدنی و کلسیم

بعد از اینکه پوست تخم مرغ را جدا نمودید، آن را درون فر (و یا مایکروفر) قرار دهید تا پوسته کاملا خشک و شکننده شود. سپس پوسته ی حرارت دیده شده و یا خاکستر شده را در دستگاه آسیاب برقی بریزید تا به اندازه ی ذرات ریز (حدود ذرات نمک) تبدیل شود. و در اختیار مولدها در سالنها قراردهید .

رژیم غذایی

تغذیه

علت  و زمان مصرف

 

ارزن ریز غذای اصلی فنچ

مصرف ثابت و روزانه در سالنها

 

برگ کاهو همراه با روغن زیتون

هفته ای دو بار در دوره تخم گذاری

 

سفیده تخم مرغ آب پز

در زمان جوجه دهی  (تامین پروتئین)

 

ماسه ریز،گل و نمک

بصورت ثابت به مقدار لازم

 

استفاده از لاروها و کرمها(میل ورم و سوپر ورم)

جایگزین تخم مرغ برای تامین پروتئین،فیبر ،کلسیم و پتاسیم ،آهن

 

سبزیجات (گشنیز،کرفس،اسفناج ،یونجه،کاهو و...)

بصورت ماهانه مصرف شود به مقدار لازم تامین کننده ویتامین ها ،خونساز و...

 

دلستر لیمیویی ،عرق کاسنی ،سرکه سیب

برای ضد عفونی های گوارشی و روده ای

 

آرد سخاری

همراه با تخم مرغ مصرف می شود

 

تخم بلدرچین جایگزین تخم مرغ ولی فقط ماهیانه دو بار

بمب پروتئین

 

سویا و ذرت ،سیب زمینی

بصورت بخار پز همراه با تخم مرغ یا لارو و کرم خشک می توانید مصرف کنید.

 

میوه ها مثل هویج ،سیب، کدو ،خیار ،هندوانه ، گریپ فروت،پرتقال

با توجه به فصول مرتبط گرم و سرد مصرف شود

 

پوسته تخم مرغ و سنگ کف دریا ،پودر صدف

تامین املاح معدنی و کلسیم در دوره تخم گذاری و جوجه دهی

 

ویتامین ،اسید آمینه ، کلسیم ،کمپلکس B،عناصر کمیاب ،AD3E،ADE

باید طبق برنامه دارویی مناسب مصرف شود

 

پاستادسریا (خوراکهای مکملی )

برای تامین باکتری لاکتیک در دستگاه گوارشی پرنده و جلوگیری ازبروز باکتری های بیماریزا

 

مصرف پروبیوتیک همراه با خوراکهای مکمل و نرم

برای تحریک اشتها ،رشد و پیشگیری از سوء هاضمه

 

 
مصرف میوه ها در رژیم غذایی با توجه به گرمی و سردی میوه باید در فصول مورد نظر خود مصرف شود .

ارتباط با ما